Na de wijzigingen aan de site en in het bijzonder het verschijnen van de pagina "Betalingen" op 16 januari kunnen de icoontjes "Betaling verzonden" en "Betaling ontvangen" niet meer handmatig aangevinkt worden.

We leggen deze verandering hieronder uit:

  • Voor verkopen die tot 16 januari vóór 10.00 uur zijn gedaan, is het mogelijk om de pictogrammen handmatig te activeren.
  • Voor verkopen na deze datum is het niet mogelijk om de pictogrammen handmatig te activeren. Het pictogram "Betaling verzonden" en het pictogram "Betaling ontvangen" worden automatisch geactiveerd wanneer de koper zijn betaling via de site uitvoert (via Mangopay of PayPal, als deze laatste methode geactiveerd is door de de verkoper).

Omdat alle betalingen nu via de site moeten lopen, kan een koper niet direct geld overmaken naar de bankrekening van de verkoper. Verkopers moeten het beveiligde betalingssysteem gebruiken dat in ons platform is geïntegreerd.

Ik heb een betaling buiten de site om ontvangen, wat moet ik doen?

Als u een betaling per bankoverschrijving ontvangt wordt de transactie niet als betaald beschouwd en kan het pictogram "Betaling ontvangen" niet worden aangevinkt. Wij vragen u om uw koper terug te betalen en hem uit te nodigen om te betalen via de website.

In alle gevallen, zodra uw koper via de site heeft betaald, worden de pictogrammen "Betaling verzonden"/"Betaling ontvangen" aangevinkt. Nadien kunt u het item markeren als verzonden.

Elke transactie die buiten de website om wordt betaald, geniet niet langer van de tussenkomst van Delcampe in geval van een geschil. Er kunnen sancties worden opgelegd op de accounts van leden die proberen te betalen of betaald te worden buiten Delcampe om.

Wat kunt u doen om dit soort situaties te voorkomen?

We nodigen u uit om te controleren of uw IBAN niet meer in de communicatie van uw betalingsverzoeken staat. We raden u ook aan uw verkoopvoorwaarden te controleren om er zeker van te zijn dat u uw bankgegevens daar niet hebt achtergelaten.
Controleer ook of u uw PayPal adres daar niet hebt achtergelaten. Alleen PayPal betalingen via Delcampe worden geaccepteerd.
U kunt ook een kort bericht kunt schrijven naar uw kopers om hen te informezren dat ze alleen via de site mogen betalen. Uiteraard voeren wij ook uitvoerige communicatiecampagnes om zowel kopers als verkopers op de hoogte te brengen van de wijzigingen.